Siirry suoraan sisältöön

Guinness

RTK3

Angerikas Giulietta Gothic Girl

Shetlanninlammaskoira narttu, mustavalkoinen
S. 7.2.2014
Kasvattaja: Angelika Pohland, Saksa
Koko: 36,7 cm / 7 kg

Guinness ( ”Kinks”, ”Kinkeri”) on erittäin kiltti koira, joka rakastaa juoksemista juoksemisen ilosta! Se on pomppiva ilopilleri 😀 Guinness on luonteeltaan hyvin kuuliainen mikä tekee siitä helpon koiran arjessa. Se on reipas, todella ystävällinen ja avoin vieraitakin kohtaan. Kinks asuu kerrostalossa eikä vahdi mitään eikä hauku äänille. Se tykkää kesällä maata parvekkeella ja katsella pihan tapahtumia.
Kinkeri matkustaa erinomaisesti eri kuljetusvälineissä. Se ei viihdy sylissä mutta voi hetken olla sohvalla vieressä. Sen sijaan se tykkää kovasti leikkiä omistajan ja muidenkin kanssa.
Sillä ei ole ilmennyt ääniherkkyyttä.

Lonkat: A-A
Kyynärät: 0-0
Polvet: 0-0
Selkä: LTV1 VA0
Silmät: terveet pentuna ja aikuisena, 16.3.2021 löytyi vasemmasta silmästä kortikaalinen katarakta, lievä, muutoin terveet silmät
Sydän: terve pentuna ja aikuisena
Hampaat: oikea purenta, kaikki hampaat
KoiraNet

Geenitestit
Collie Eye Anomaly (CEA) carrier / kantaja
Sheltie Progressive Retinal Atrophy (CNGA1-PRA) clear / terve
Von Willebrand Disease Type 3 (VWD3) clear / terve
Dog Degenerative Myelopathy (DM, SOD1 exon2) clear / terve
Canine Gallbladder Mucocele (GBM) clear / terve
Multi-Drug Resistance 1 (MDR1); clear / terve

Perusterveys on erinomainen, sillä ei ole allergioita eikä ongelmia mahan/ruuansulatuksen kanssa. Sillä on hieman pehmeä turkki, tosin ei se pahemmin kanna metsästä aluskasvillisuutta kotiin. Kuumaa keliä Guinness kestää hyvin (pikku auringonpalvoja!) eikä sitä haittaa sade ja lumihan on ihan sitä varten, että siihen voi sukellella.

Valitettavasti Guinnessiltä löytyi lievä kaihi 16.3.2021. Eläinlääkärin mukaan sen terveitä jälkeläisiä voi kuitenkin käyttää jalostukseen terveen yksilön kanssa. Guinnessia kaihi ei ainakaan tällä hetkellä haittaa.

Guinnessin kanssa on todella kiva treenata, ja se jaksaa tehdä pitkiäkin aikoja kunhan saa palkkaa 😀 Halleissa se on kuin kotonaan. Sitä on koulutettu paljon naksua apuna käyttäen. Kisatilanteessa se saattaa paineistua (jos ohjaaja vaatii liikaa, – vanhasta tottumuksesta.. – ) eikä kykene silloin näyttämään parastaan. Se on kuitenkin varsin pätevä sheltti.
Namit menevät leluista ohi palkkana, lelukin kelpaa joskus. Keppejä/käpyjä se kantaa huvikseen ja noutokin oli helppo opettaa.

Koiratanssi
G kisaa HTM-voittajaluokassa ja on saanut yhden kuman freestyle-alokkaasta.

Rally-Toko
G kisaa rallyssa MES luokassa. Rally jäi tauolle koska mielestäni se vaikutti seuraamiseen negatiivisesti (liian hidas vauhti -> koira peitsaa -> ei näytä eikä tunnu kivalta).

Toko
G kisaa voittajaluokassa.

Tuusula 7.7.2019 AVO2 ERI SA Sara Nordin, SE
”Utmärkt typ. Feminin med fina proportioner. Sött huvud med fina ögna och öron. Mycket bra font (?). Normalt vinklat bakställ. Kort bröstkorg och mycket kort bröstben. Rör sig med utmärkt steg och profil. Bra pälskvalitet. Utmärkt temperament.”

Jyväskylä KV 22.11.2015 NUO EH Andrew Brace, UK
”21 months black & white. Good overall size & shape. A little plain in head & hard in expression. Hind quarters could be better let down. Quite well bodied. Movement needs to settle. Need to watch her tail.”
(pakko todeta, että en tiedä miksi pitäisi varoa häntää kun G kantaa sitä oikein hyvin..)


Guinnessin sukutaulu on oikeastaan puoliksi jenkkiä puoliksi brittiä. Netistä löytyy aika paljon kuvauksia sen sukulaisista ja ne kuulostavat kivoilta avoimilta koirilta. Olen tavannut Guinnessin emän ja emänemän ja ne olivat molemmat ystävällisiä, reippaita shelttejä. Gn sisko kisaa agilityn med-3 luokassa ja on sijoittunut Saksan mestaruustasolla asti. Veljellä on CEA, joten isäkin on kantaja.

Guinnessin emä Lara on tehnyt Saksassa BH kokeen ja kisaa tokon voittajaluokassa, josta on saanut ykkösiä. Omistaja ei aio kilpailla EVLssä paikallaolon muiden koirien takia. Lara on työskennellessään hiljainen ja silti vauhdikas. Laran sivu. Laran isän sivu. Laran emä Ginger on myös läpäissyt BH kokeen ja kisannut tokossa voittajaan.

Guinnessin isä ”Shadow” on Saksan Juniori ja Veteraani MVA. Lisäksi omistaja kertoo sen paimentavan lampaita. Lisätietoja Studs/ Shadow. Shadow’n emä Lilly.

Guinnessin ensimmäiset pennut syntyivät 2016 Taikapennin kenneliin. Isänä pennuilla on Amazing Avici of Endless Bina’s Love (nyttemmin AVA, AVA-H). Viidestä pennusta neljä kisaa agilityssa (2×2.lk, 2×1.lk) ja yksi rally-tokossa (avo).
Kasvattajan sivut: Taikapennin kennel

Guinnessin Hops-pennut (2018)
Vaahterasiiparappidrinkit-pentue (2020)


Angerikas Giulietta Gothic Girl
Sukutaulu/Pedigree: Angerikas Giulietta Gothic Girl