Siirry suoraan sisältöön

Nur

RTK1

White Light On Cabaroo

Maltankoira uros (kastroitu 2013)
05.10.2005 – 29.7.2020
Kasvattaja: W. Crowle, USA
Koko: 25 cm / 5 kg

Kun muu perhe päätti lähteä sukuloimaan jenkkeihin jouluksi 2005, niin mikäs sen parempi tuliainen kuin koiranpentu!! ;D Joten pieni pörröinen lumipallo saapui Suomeen juuri ennen Uutta Vuotta. Se oli myös varsin vaativa heti alusta.. jos se ei ollut tyytyväinen oloonsa niin sen kuuli koko kortteli..!
”Nur” on arabiaa ja tarkoittaa valoa. Olin ihan rikki Freakin (bc) kuoltua lokakuussa 2005 ja Nur tuli valaisemaan elämääni. Senhän se kyllä teki ja enemmänkin, sekopää sähköjänis 😀 ♥

Olen oppinut paljon Nurrelta. Se on fiksu koira ja oppii monet asiat kuten mikä tahansa koira. Se on myös erittäin itsepäinen ja jos se ei halua tehdä jotain niin sehän ei tee. Piste. 😀 Vaikka Nur onkin haastava koira on se myös rakastettu perheenjäsen ♥ Jos Nurrelta kysytään niin sen elämän ihminen on Äiti (minun äitini).

∗ ∗ ∗ “Meillä on valkoinen joulu.” ∗ ∗ ∗

KoiraNet

Nurrella on paha alapurenta, jonka vuoksi on poistettu hampaita.

Perusterveys on ollut hyvä. Joistain rokotuksista on tullut reaktio nuorempana.
Nur kastroitiin sen tultua liian hankalaksi käsitellä (hoitotoimenpiteet), v. 2013 eli sen ollessa 7½ ja Revyyn menehdyttyä vajaa vuosi aiemmin. Nauratti, että 25kg bordercollieurosta oli ihan helppo käsitellä mutta ei tätä 5kg maltaa, heh! Nurren norsun kokoinen ”ego” kutistui sarvikuonon kokoiseksi ja se helpotti elämää.

Valkoinen valo palasi takaisin tähtiin 14v ja lähes 10kk iässä kun vanhuuden vaivat alkoivat olla liikaa.

Toko
Nur on tehnyt tokoa, lähinnä maksakakun voimalla. Sen verran siinä on ärrieriä (rotu on joskus kulkenut nimellä Maltese Terrier), että leluja se kiskoi nuorempana ihan urakalla. Nur teki nättiä seuruuta, oppi noutamaan, hyppäämään, ruudun, maahan, istu, seiso, teki hienon luoksetulon… Paikkikset olivat hyvät ja varmat. Mutta kaukokäskyt. Ei. Se vaan ei nähnyt niissä mitään ideaa, ihan sama mitä minä tein tai millä palkkasin. Nur teki töitä kanssani tasan niin kauan kuin sitä huvitti. Sitten se lopetti. Jos se ei halunnut tehdä jotain niin mikään mahti maailmassa ei saanut sitä sitä tekemään. 😀

Rally-Toko
Rally oli paljon sopivampi laji Nurrelle ja ehdimme kilpailla siinä RTK1 verran. Oikealla puolella Nur ei suostunut seuraamaan ollenkaan ja ikäkin alkoi tulla vastaan. Kun treenaan muita koiria se saa maksakakkuherkkunsa ja joskus jopa innostuu vähän jotain tekemäänkin.

Yhden kerran pääsimme juoksemaan Messarin näyttelyssä tuloksena kakkonen. Sitten jouduin lyhentämään turkkia koska se oli niin äärettömän vaikeahoitoinen (huonolaatuinen, ja myöhemmin kastrointi teki siitä vielä hötömmän).


Nurren soittolista Youtubessa.