Info

Shetlanninlammaskoira ♀
Angerikas Giulietta Gothic Girl
Koko: 36,7 cm/ 7 kg
Synt: 7.2.2014
Kasvattaja: A. Pohland, DE
Omistaja: K. Tamminen
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: ei perinnöllisiä sairauksia
Selkä: LTV1 VA0
Polvet: 0/0
Sydän: ei sivuääniä
DNA testit:
MDR1 +/+ (terve)

tod.näk. CEA kantaja

RTK3
ANGERIKAS GIULIETTA GOTHIC GIRL

Unelma mustavalkoisesta sheltistä syntyi Tanskassa v. 2008. Tapasin kaksi mustavalkoista jenkkishelttiä, jotka olivat juuri tulleet rapakon takaa. Ne olivat avoimia ja nättejä. Ihastuin ♥ Kelataan 5 vuotta ja pari kuukautta eteenpäin, mainos Face-ryhmässä ja  — unelmasta tuli totta!

Pikku-G tuli Saksasta ja on puoliksi jenkkilinjaa ja puoliksi brittilinjaa. Se oli täydellinen pentu, sosiaalinen, avoin, leikkisä ja ystävällinen. Ja aina iloinen! Kiitos Elinalle (Taikapennin) ja Angelikalle (kasvattaja) unelman toteutumisesta!

Guinness oli varmaan helpoin pentu ikinä! 😀 Se on ehkä vähän liiankin kiltti, eikä koskaan ole tehnyt pahojaan. Se ei edes oikeastaan haukkunut! :O Tykkäsin kyllä jo sen emän hiljaisuudesta sen tehdessä tokoa innokkaasti ja silti hiljaa – mahtavaa.

HARRASTUKSET
Guinness aloitti kisauransa Rally-Tokosta ja ekana kisavuotenaan sai tuloksen RTK2. Se on myöhemmin saanut myös RTK3 tuloksen ja kisaa nyt MES-luokassa. Me olemme nyt tauolla rallysta, koska minusta tuntuu, että rallyn seuruu pilaa kunnollisen seuruun (HTM, toko), se varmaankin johtuu hitaahkosta vauhdista ja jatkuvista pysähtymisistä tekemään kylttitehtäviä.

Meidän päälaji on HTM (Koiratanssi: Heelwork To Music). Kinkin seuruu on varsin nättiä ja innokasta, varsinkin jos itse liikun tarpeeksi reippaasti. G kisaa ylimmässä luokassa ja sai osallistumisoikeuden vuoden 2018 SM-kisoihin. Emme osallistuneet, koska laskettuun aikaan oli tuolloin 2 viikkoa.
Freestyle puolella Guinness kisaa avoimessa luokassa. Täytyisi vaan opettaa lisää temppuja (tämä on ohjaajalle haastavaa!).
Tokossa Guinness kisaa voittajaluokassa. Kesällä 2018 käytiin pari kertaa onnea kokeilemassa mutta kisat osuivat koirienhoitoviikonloppuun, joten oltiin molemmat hiukka väsyneitä..

Guinnessin kanssa on ihana harrastaa, se on innokas, nopea ja varsin hiljainenkin. Se on aika pehmeä koira, joten saattaa paineistua kisoissa. Itse meinaan herkästi lipsua border collie-ohjaajan tiukkaan äänensävyyn ja Kinkerin kanssa vaativuutta ei tarvitsisi äänessä kuulua ihan niin paljon. Jotta "learning curve" minullekin.

LUONNE
Guinness on innokas ja iloinen pieni hyppyrotta ♥ Se tykkää eniten koulutussessioista, se ei ole sylikoira. Sillä on tuuhea turkki ja silti se kestää kuumaa hyvin. Se tykkää makoilla auringossa parvekkeella ja katsella ohikulkevia ihmisiä. Lumi taasen on sitä varten, että siinä kieritään, pyöritään ja yritetään uida. Se tosiaan on hieman pehmeä kuten tuossa ylhäällä mainitsinkin, mutta onhan se sheltti eikä bc. Se on avoin ihmisiä kohtaan, pentuna se olisi mennyt tervehtimään kaikkia vastaantulijoita, niin ihmisiä kuin koiriakin. Aikuistuttuaan se joko ignooraa muut tai jos sitä tervehtii niin sitten sekin menee tervehtimään. Se ei pöhise eikä buffaile millekään eikä kenellekään. Erilaiset pinnat ovat ok, mitä nyt hieman joskus väistää kaivonkansia. Se on perusterve koira, muutamat mahataudit on olleet mutta erittäin vähäistä. Sillä on todettu LTV1 mutta G ei oireile sitä mitenkään.

GUINNESSIN PENNUT
Guinness'llä on yksi pentue Taikapennin kenneliin. Olen erittäin iloinen siitä, että kaikki pennut on kattavasti terveystutkittu. Neljällä pennulla viidestä on LTV1 eli varsin vahvasti näyttäisi tuo periytyvän. Toistaiseksi ainakin pennut ovat pystyneet elämään ihan normaalia harrastuskoiran (myös agility) elämää selkiensä osalta, toivottavasti jatkuukin niin. Kaikki pennut ovat ok-kokoisia. Ne aloittelevat omia harrastusuriaan ja omistajat ovat niihin tyytyväisiä. 🙂

Guinnessin soittolista