Info

Bordercollie ♀
Cabaroo Glacier Gale
Koko: 52,5 cm/ 18 kg
Synt: 17.4.2005
† 28.1.2019
Kasvattaja: K. Tamminen
Om: K. Tamminen
Lonkat: A-A
Kyynärät: 0-0
Silmät: ei perinnöllisiä sairauksia
DNA testit:
CEA, CL normaali
TNS kantaja

POHJ SE FI NO KTVA-HTM, FI SE KTVA-FS, FI RTVA & TVA, FI SM-HTM 2010-11-12-14, PM-HTM 2014, MM-HTM 2.sija 2012
CABAROO GLACIER GALE

Mun uskomaton Nevada ♥♥♥ Pentu joka päätti jäädä ♥
Ei mun pitänyt pitää pentua.. Mutta Neu oli yhä kotia vailla 8-viikkoisena ja sain vain yhden järkevän tiedustelun siitä.. jos se henkilö olisi soittanut takaisin kuten lupasi, olisin saattanut myydä pentueen tummimman pennun uuteen kotiin. Mutta puhelin ei koskaan soinut ja päivät vierivät eteenpäin.. joten pentu jäi.

Nevada oli varsin kokeileva teini mutta asettui koulutuksen myötä loistavaksi kisakaveriksi. Se antaa kaikkensa tehdessään, on innokas ja rakastaa tehdä hommia.
Sillä on ihan parhain luonne mitä voi koiralla olla. Se on ystävällinen muille ihmisille ja koirille mutta ei ole liian kiinnostunut niistä. Se "puhuu koiraa" täydellisesti, se ei  sano pahasti kelleen, se on niin itsevarma ettei sellaiselle ole tarvetta. Se on hauska koira ja arki sen kanssa on rentoa ja kivaa. Se on ollut terve koira ja alkoi menettää kuuloaan 12-vuotiaana.

KOIRAHARRASTUKSET
Toko oli sen ensimmäinen laji. Nevada oppii todella nopeasti ja myös yleistää asioita. Se on myös hyvin nopea ja säpäkkä vaikka onkin koulutettu nameilla 99%:sti. Nevada pyyhälsi luokista läpi vauhdilla ja päivää ennen 17kk synttäriään siitä tuli tottelevaisuusvalio, vain neljässä kuukaudessa!! En tekisi tällaista minkä tahansa koiran kanssa mutta Nevada olikin spesiaali.

Aloitimme HTM:n vuonna 2010 ja Nevadan ura on ollut ilmiömäinen! Se voitti HTM:n SM-kisat vuosina 2010-11-12-14, Pohjoismaiden Mestaruuden 2014 ja oli MM-2 Itävallassa 2012. Se oli Suomen edustusjoukkueessa vuosina 2010-11-12-13-14-15-16 voittaen useita joukkuemitaleja. Se on toinen kahdesta ensimmäisestä suomalaisesta Pohjoismaiden HTM-valiosta (2015), toisen ollessa sen poika. Nevada on myös Suomen ja Ruotsin Freestyle valio. Se on kisannut Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Hollannissa ja Itävallassa.

V. 2013 oli varsin vähän koiratanssikisoja joten aloitimme kisaamaan Rally-Tokossa. Lajista tuli virallinen v. 2014. Toko ja koiratanssitaustalla selvitimme kolme ensimmäistä luokkaa helposti. Mestariluokassa tulee saada 95/100 pistettä joten se ei ollut ihan läpihuutojuttu etenkin kun Nevada seuraa hyvin tiiviisti. Joka tapauksessa Nevadasta tuli Rally-Toko Valio 2017 12-vuotiaana ja jäi silloin kokonaan eläkkeelle. Sillä on ollut pitkä ja upea ura, ja se on kyllä nauttinut jokaisesti hetkestä, kuten olen minäkin!

Kun koulutin muille tokoa (tai jotain muuta) käytin Nevadaa demokoirana. Se nukkui toinen silmä auki silloin kun sitä ei tarvittu ja sormen napsauksesta se oli valmis näyttämään kuinka homma tulee tehdä kun taas tarvitsin sitä, aina valmiina, aina innokkaana! Olen todella iloinen siitä, että se päätti jäädä luokseni. Se on Tähti. Once-In-A-Lifetime dog! ♥

NEVADAN PENNUT
Nevadalla on kaksi pentuetta, joista kummassakin on 8 pentua.
Nevadan valiojälkeläiset:

Pohj Fi Se No KTVA-HTM & KTVA-FS RTK3 Cabaroo Dances On Ice (Brego)
Fi Se TVA Fi KVA Cabaroo Along Ice Trail (Rilla)
Fi AVA, AVA-H Champion Cabaroo Fabulous Vegas (Armas)
Fi AVA Cabaroo The Mirage (Yra)
Fi TVA Champion Cabaroo Vegas Vic (Mac)

New title