Info

Maltankoira ♂
White Light On Cabaroo
Koko: 25 cm/ 5 kg
Synt: 5.10.2005
Kasvattaja: W. Crowle, USA
Om: K. Tamminen

RTK1
WHITE LIGHT ON CABAROO

Kun Tristanista (bc) aika jätti vuonna 2004 päätin hankkia pienen koiran. Ja kun muu perhe päätti lähteä sukuloimaan jenkkeihin jouluksi 2005, no mikäs sen parempi tuliainen kuin koiranpentu!! ;D (Kiitos kaikille, etenkin siskolleni!)

Joten pieni pörröinen lumipallo saapui Suomeen juuri ennen UuttaVuotta. Se oli niin pieni ja uskomattoman söpö! Se oli myös varsin vaativa heti alusta.. jos se ei ollut tyytyväinen oloonsa niin sen sitten kuuli koko kortteli.. Jouduin nukkumaan 3 yötä lattialla sen kanssa ennenkuin pääsin takaisin sänkyyni..!! (ei ole ennen moista eteen tullut)

"Nur" on arabiaa ja tarkoittaa valoa. Olin ihan rikki Freakin kuoltua lokakuussa 2005 ja Nur tuli valaisemaan elämääni 😉 Senhän se kyllä teki ja enemmänkin, sekopää sähköjänis 😀 😀

Nur oli kyllä supersöpö pentu!

KOIRAHARRASTUKSET
Nur teki hieman tokoa ja oppi perusteet hyvin, teki nättiä seuruuta, oppi noutamaan, hyppäämään, ruudun, maahan, istu, seiso, teki hienon luoksetulon... Paikkikset olivat hyvät ja varmat. Mutta kaukokäskyt. Ei. Se vaan ei nähnyt niissä mitään ideaa, ihan sama mitä minä tein tai millä palkkasin. Nur teki töitä kanssani tasan niin kauan kuin sitä huvitti. Sitten se lopetti. Jos se ei halunnut tehdä niin mikään mahti maailmassa ei saanut sitä tekemään. Sen "ego" oli elefantin kokoinen.. 😀

Nur kastroitiin sen tultua liian hankalaksi käsitellä (hoitotoimenpiteet), v. 2013 eli sen ollessa 7½ ja Revyyn menehdyttyä vajaa vuosi aiemmin. Nauratti, että 25kg bordercollieurosta oli ihan helppo käsitellä mutta ei tätä 5kg maltaa, heh! Nurren "ego" kutistui sarvikuonon kokoiseksi ja se helpotti elämää.
Myöhemmin Nur kokeili rally-tokoa ja se olisikin ollut ihan sen laji. Se sai RTK1 koularin ja eläköityi sitten 9½-vuotiaana. Kun treenaan muita koiria se saa maksakakkuherkkunsa ja joskus jopa innostuu vähän jotain tekemäänkin.

Olen oppinut paljon Nurrelta. Se on fiksu koira ja oppii monet asiat kuten mikä tahansa koira. Arkiasiat oli sille helppo opettaa mutta se on myös erittäin itsepäinen ja jos se ei halua tehdä jotain niin se ei tee. Piste.

Vaikka Nur onkin hieman haastava koira on se myös rakastettu perheenjäsen  ♥  Jos Nurrelta kysytään niin sen elämän ihminen on Äiti (minun äitini).

 ∗ ∗ ∗ “Meillä on valkoinen joulu.”  ∗ ∗ ∗