Koirakko valmennukset

Koirakkokohtaista valmennusta

Noin 40 vuoden yhteisellä koirakokemuksella valmennamme koirakoita tavoitteitaan kohti hyväksi todetuilla koulutustekniikoillamme. Käytämme omaa ns. ”asenneseuruuta” perustekniikkana, jonka tavoitteena on aktiivinen ja itsevarma koira sekä koirakon välinen hyvä yhteistyö.
Olemme suunnitelleet Rally-Tokon 19 käytöstä –koulutuksen. Koulutus sisältää kaikki alo-mes kylttien liikkeet ja kaikki luokat ovat samassa koulutuksessa.
Käytämme positiivisia koulutusmetodeja ja tarkoituksena on saada sekä koira että ohjaaja nauttimaan yhteisestä tekemisestä.

Rakenna itsellesi ja koirallesi sopiva valmennus kokeneiden kouluttajien ohjaamana - ilman sitoutumista!

 

 • VALMENNUKSEMME LYHYESTI:
  1. Valitse opetustunti (TAI yksityisvalmennuksen kartoitustunti), johon haluat osallistua lukujärjestyksestä (linkki)
  2. Saavu 15 min ennen tuntia, jos osallistut ensimmäistä kertaa
  3. Maksa osallistuminen tunnin alussa 
  4. Nauti tunnista
  5. Ekan opetustunnin tai yksityisvalmennuksen kartoituksen jälkeen voit osallistua treenitunneille
  (6. Liity Koirakkovalmennus-Facebookryhmään jos haluat)

Tiistaisin ja torstaisin 17-21 välillä,
kysynnän mukaan myös sunnuntaisin.
opetustunti 25 €
treenitunti 10 €

 

Valmennuksesta tarkemmin

Valmennuskonseptimme rakentuu kolmesta osasta: Opetustunneista, treenitunneista ja valmennuksesta.
Opetustunneilla opetamme uutta asiaa lukujärjestyksessä olevan aiheen mukaisesti (linkki google docs).

Treenitunneille tulet harjoittelemaan opetustunneilla käytyjä aiheita. Emme siis opeta uutta asiaa treenitunnnilla vaan katsomme, että opetat koiralle asiat oikein ja autamme mahdollisissa eteen tulevissa koulutushaasteissa. Treenitunnilla voit harjoitella mitä tahansa aikaisemmilla opetustunneilla opetettuja asioita. Treenitunti on myös hyvä paikka harjoitella häiriötä, pyytää apua, saada palautetta ja tärkeimpänä: TULEE OIKEASTI TREENATTUA! Opetus- ja treenitunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tunneilla meillä on myös kaikki luokat samassa lajista riippumatta.

Kolmantena osana on valmennus, koska tavoitteenamme on, että valmennukseen osallistuvat oppivat paljon ja saavuttavat tavoitteitaan. Tämä näkyy alussa täytettävällä asiakaslomakkeella, jossa kartoitetaan koirakon tavoitteet. Ohjaamme sinua aina kun osallistut opetus- tai treenitunnille: jos näyttää siltä, että koira oppii ja hallitsee edeltävän kerran koulutuksessa opitut asiat suosittelemme siirtymään seuraavan aiheen opetustunnille. Jos puolestaan koirakko ei ole edennyt, suosittelemme ottamaan vielä treenin alle, ennen uuden asian opettelua. Jos huomaamme, että koiralla on isompia haasteita esim. mielentilan kanssa suosittelemme silloin yksitystuntia/-tunteja, jossa suunnitellaan tarkemmin miten edetään. Jos puolestaan ohjaajan koulutustaidot tarvitsevat harjoitusta, suosittelemme sinulle "alkeiskoulutusta", jossa keskitytään nimenomaan koirakon koulutuksellisiin taitoihin. Tavoitteenamme on siis ohjata sinut järkevästi eteenpäin kohti tavoitteitasi.

On turha käydä lajikoulutusta, jos koulutukselliset taidot ovat puutteelliset tai osallistua kokeisiin, jos koiran osaamistaso on liian alhainen. Kisamaksut ovat aika isoja ja jos koiran taidot eivät riitä kisanomaiseen suoritukseen voidaan tehdä myös hallaa ohjaajan ja koiran väliseen yhteistyöhön, koiran itseluottamukselle yms. Tämän vuoksi ohjaamme parhaamme mukaan koirakkoa valmennuskonseptimme sisällä.

Opetustunnilta saat aina "muistilapun" mukaasi, jossa on lyhyesti tunnilla käydyt asiat, jotta sinun on kotona tai treenitunnilla helppo käydä ne asiat jälleen läpi. Voit käydä opetustunteja (eri aiheita) missä järjestyksessä haluat eikä sinun tarvitse käydä kaikkia aiheita läpi. Käy vain ne, joihin haluat osallistua.

Käytämme naksua vahvistamaan koiralta haluttua käytöstä sekä erilaisia targetteja (ei pakollista).

Mukaan tunneille:
Koiranpanta ja hihna. Häkki tai joku mihin kiinnität koiran hetkeksi odottamaan. Namit, lelut, vettä, naksutin.

Esimerkkikoirakoita

Sivun alareunasta löydät muutamia esimerkkejä koirakoista. Jokaisella on oma polku ja eri tavoitteet, jonka vuoksi halusimme luoda joustavamman valmennuskonseptin. Jos olet matkalla jonain viikkona niin ei se haittaa, tulet taas kun pääset. Jos olet kova treenaamaan ja haluat edetä, voit osallistua useamman kerran viikossa. Tärkeintä on mennä omaan tahtiin ja siirtyä uusiin asioihin vasta kun edelliset alkaa olla hallinnassa. Ja tällä tarkoitamme sitä, että osaat opettaa koiralle käytökset, olet itsevarma miten tehdään ja pystyt tekemään harjoituksia itsenäisesti vaikka koira ei ole vielä saanut tarpeeksi toistoja. Toistoja on tehtävä treenitunneilla ja kotona. 

Huom! Jokainen on vastuussa omasta koirastaan tuntien aikana.

 

PK-seudun koulutukset

Espoon koulutukset pidetään Kilon koulun edessä olevalla nurmikentällä (Aspelinintie 3) tiistaisin ja torstaisin. Jokaisella opetustunnilla on yksi alla olevista aiheista käsiteltävänä, näet ne linkin takana olevasta "lukujärjestyksestä". 

>>Lukujärjestys<< 
Päivitämme aikataulua säännöllisesti, muutokset mahdollisia (mm. sairastapaukset)!!
Tunneille ei tarvitse ilmoittautua!

Yksityisvalmennus

Maanantaisin (klo 10-22), tiistaisin ja  torstaisin (klo 10-17) sekä sunnuntaisin klo 10 alkaen on mahdollisuus yksityistunneille Kilossa (ulkona).
Jos hallissa tai muualla  niin hintaan lisätään km-korvaus + hallivuokra.
Yksityisvalmennus alkaa aina lähtötilanteen kartoituksella, tavoitteiden asettamisella ja valmennussuunnitelmalla — 50€/1-1,5h (sis. alv). 
Yksityisvalmennustunnit alkaen 70€ (sis. alv).

Maksaminen

Paikan päällä ennen tunnin alkua! Mobile Pay on päämaksutapa, koska se on nopein tapa siirtää maksu, jolloin se ei vie aikaa tunneilta. Jos et omista älypuhelinta tai missään nimessä halua ottaa MobilePayta käyttöön voit maksaa myös käteisellä/kortilla.
OHJEET MOBILE PAYn lataamiseen: Mobile Pay

Yhteydenotot:

susanna.ekblom AT gmail.com, p. 050 377 0386
cabaroo.katja AT gmail.com

Tuntien rakenne ja aiheet

Opetustunnin rakenne

 1. Kouluttajat näyttävät mitä tehdään - koirat odottavat sivussa
 2. Harjoittele oman koiran kanssa – kouluttajat valvovat sujumista
 3. Saat "muistilapun" kotiin tunnin aiheista  

Rally-toko

 1. Seuraaminen
 2. Asennot (liikkeestä istu/maahan/seiso)
 3. Pyörähdykset ja kiertämiset
 4. Hyppyesteet ja tunneli
 5. Eteentulo ja peruutus
 6. Merkin kierto ja puolenvaihdot edessä

Toko

 1. Seuraaminen & luoksetulo
 2. Asennot
  jäävät (liikkeestä maahan/seiso/istu) ja kauko-ohjaus
 3. Noudot
  noutoliikkeet (muovi, puu, metalli), tunnistusnouto
 4. Hypyt & paikallaolot
 5. Lähetykset
  (merkin kierto, ruutu, ”merkitön merkki”)

Koiratanssi

 1. HTM positiot ja seuraaminen
 2. HTM siirtymät ja FS perusliikkeet
 3. Tassutemput, peruutukset
 4. Kaukoliikkeet ja muita vaikeita liikkeitä
 5. Koregrafia I
  musiikin valinta, teema/tarina, musiikin kohokohdat, tunnelma, niiden tunnistaminen
 6. Koreografia II
  ohjelman rakenne, kehänkäyttö, rekvisiitta, asu
 7. Koregrafia III
  ohjaajan liikkuminen ja esiintyminen

Pentukoulutus (alle 16 vko) / Koulutuksen alkeet

 1. Pentu oppii oppimaan – naksutus (kesto!)
 2. mielentila, kontakti, palkkaus (nami, lelu, leikki)
 3. ohjaajan taidot

 

Pirkko Pennunomistaja

Pirkolla on pentu ja hän osallistui meidän pentukoulutukseen heti pennun ollessa 7 viikkoa. Kerroimme Pirkolle, että usein aikuisen koiran käytösongelmat johtuvat pentuajan (alle 12 viikkoa) puuttellisista kokemuksista. Meidän tavoite on ohjata pennunomistajia ja opettaa erilaisilla harjoituksilla pentua tämän kriittisen iän aikana, jotta koiralla on mahdollisimman hyvä perusta loppuelämälle. Saat parhaat tulokset aloittaessasi pennun kanssa ja pienemmällä vaivalla kuin aikuisen koiran kanssa. Pirkko ymmärsi kuinka maaginen aika tuo pentuaika on ja kävi 2 kertaa viikossa aina 16 viikkoiseen asti meidän valmennuksessa.

Kimmo Konkari

Kimmo on kokenut kouluttaja tokossa ja hänellä on taitava koira, mutta nyt hän haluaa kokeilla rally-rokoa. Hän käy Rally-tokon 19 käytöksen opetustunnit läpi kolmessa viikossa ja treenaa ahkerasti kotona itsenäisesti. Hän osallistuu RT:n alokasluokan kisoihin pian koulutuksen aloittamisesta. Sen jälkeen hän käy parilla treenikerralla kesän aikana tarkistamassa, että hän on opettanut asiat oikein ja etenee oikeaan suuntaan. 

Iina Innostunut

Iina aloittaa 5-vuotiaan koiransa kanssa yksityisvalmennuksesta. Iina ei ole harrastanut koiran kanssa mitään lajia, mutta on nyt kovasti innostunut kouluttamisesta. Koira ei malta keskittyä toisten koirien läsnäollessa, eikä Iina saa kontaktia silloin koiraan. Hän ei tiedä kuinka koiraa koulutetaan ja millaisia avoimet lajit ovat, mutta haluaa oppia. Teemme yhdessä lähtötilanteen kartoituksen, käymme läpi Iinan tavoitteet ja pilkomme ne osiin ja asetamme ensimmäiset tavoitteet. Teemme yhdessä valmennussuunnitelman, jossa on kolme yksityistuntia alussa ja Iina osallistuu muiden kanssa treenitunnille. Kun Iinan ja koiran välille alkaa muodostua parempi yhteistyö hän siirtyy opetustunneille muiden kanssa.

Harri Harrastaja

Harrilla on kolmas harrastuskoira, jota ennen kahden koiran kanssa on harrastanut tokoa sekä rally-tokoa avo/voi tasolla. Nyt hänellä on nuori koira ja hän haluaisi koirastaan sekä toko- että rally-tokovalion. Harri osallistuu ensimmäiseksi tiistaina tokon opetustunnille, jossa selviää Harrin tavoitteet ja näemme lähtötason. Huomaamme, että palkkauksessa ja yhteistyössä on pientä korjattavaa ja ilman niiden korjaamista voi valioituminen olla vaikeaa. Suosittelemme ottamaan "alkeiskoulutuksen" tai yksityistunnin. Harri osallistuu seuraavaan alkeiskoulutukseen, jossa käymme koulutuksellisia asioita läpi. Seuraavaksi Harri tulee kahdelle treenitunnille harjoittelemaan näitä asioita ja edistystä on tapahtunut paljon. Suosittelemme siirtymään takaisin opetustunneille oppimaan lajikoulutuksellisia asioita kun yhteistyö ja palkkaus sujuu. Jatkossa Harri siirtyy aina seuraavaan lajiaiheeseen (opetustunti) kun hän osaa kouluttaa koiralle tämän asian. Nouto tuotti Harrille ja koiralle haasteita, joten hän kävi sitä treenaamassa treenitunnilla erikseen. Kun Harri oli käynyt molempien lajien koulutukselliset osiot läpi hän kävi kaksi kertaa viikossa treenitunneilla harjoittelemassa opittuja asioita ja kävi samalla kisaamassa molempia lajeja viikonloppuisin. Pystyimme koko ajan ohjaamaan koirakkoa eteenpäin ja sanoimme, koska koira alkoi näyttämään minkäkin käytöksen osalta kisavalmiilta.

Katja Tamminen & Nevada

Saavutuksia:

2 Pohjoismaiden, Ruotsin ja Norjan HTM-valiota
3 Suomen HTM-valiota
1 Pohjoismaiden Freestyle-valio
2 Suomen ja Ruotsin Freestyle-valiota
1 Norjan Freestyle-valio
5 Tottelevaisuusvaliota 
1 Eestin Tottelevaisuusvalio
1 Rally-Toko Valio,
ja lisäksi 2 koiraa Rally-Tokon MES luokassa.

Arvokisoista:
HTM-Maailmanmestaruuskisat 2.sija
HTM-Avoin Euroopan Mestaruus 6.sija
HTM-Pohjoismaiden Mestaruus  sijat 1.+ 2. +3.
FS-Pohjoismaiden Mestaruus 3. sija,
4 x HTM-Suomenmestaruuskultaa 
4 x HTM-Suomenmestaruushopeaa
1 x FS-Suomenmestaruuspronssia

Useita joukkuesijoituksia, mm. HTM-maailmanmestaruus (joukkueessa 3 koiraa, joista 2 meidän), HTM-edustusjoukkueessa 2010-2016, 2018 (3 eri koiraa).
Olemme koiratanssin ylituomareita, koulutusohjaajia ja koetoimitsijoita.

Susanna Ekblom & Brii